Wednesday, 30 January 2013

KINI...Orang Asli Pula Jadi Mangsa Kerajaan Negeri Selangor???
lepas satu-satu 'kekejaman' di negeri Selangor dibongkarkan..terbaru, tanah milik orang Asli pulak menjadi mangsa pindak milik tanpa pengetahuan mereka...

Tanah milik orang asli Mukim Tanjung 12 daerah Kuala langat seluas 17900 ekar didakwa telah dipindah milik oleh Pejabat Tanah Daerah tanpa pengetahuan masyarakat tersebut selama lebih tiga tahun.

Wakil orang asli kawasan, Raymond berkata, tanah ini telah di pindah milik dan dijual kepada pihak yang lain tanpa pengetahuan orang asli.

"Pekara ini telah diberitahu oleh pegawai tanah Daerah Kuala Langat mengatakan fail-fail yang terkandung dokumen pindah milik telah disimpan di bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK).
'
"Saya mendapati satu penipuan yang dilakukan oleh pihak atasan di pejabat tanah bahagian SUK ini," katanya selapas membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam (IPD) di sini hari ini.

Turut hadir anak kepada penghulu orang asli, Jafrin Bin Malam dan wakil orang asli Ramli Untung.

Menurut Raymond, tanah yang seluas 17900 ekar itu telah diceroboh oleh beberapa syarikat untuk mengambil pasir dan tanah merah dikawasan tersebut.

"Kita telah menghantar banyak surat kepada SUK dan kepada ahli-ahli exco kerajaan negeri tetapi mereka tidak pernah balas dan tiada jawapan."

"Kebanyakan pencerobohan mahu mengambil pasir secara haram," katanya. SELANJUTNYA.

UG : wahai rakyat Selangor..pikir-pikirkanlah...PRU13 nak dekat ni...hikhikhik....

No comments:

Post a Comment