Wednesday, 17 July 2013

ALVIN & VIVIAN...Pasangan Tak Ada Akal...Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata perbuatan pasangan Alvin Tan dan Vivian Lee mempersenda umat Islam dan bulan Ramadan boleh disifatkan sebagai orang yang tiada akal.

Menurut Dr. Mahathir, tindakan pasangan itu boleh menjejaskan keharmonian dalam kalangan masyarakat kerana mengguris sensitiviti rakyat pelbagai kaum, khususnya umat Islam tidak seharusnya dibuat.

"Kata benda-benda yang menyakitkan hati orang mungkin orang akan balas...nanti jadi bermusuhlah. Ini orang yang tak ada akal, bodoh yang tidak boleh diajar," katanya.

Tambahnya, tindakan pasangan itu dikhuatiri boleh menjurus kepada rusuhan dalam kalangan rakyat dan hukuman keras harus ke dikenakan terhadap pasangan itu, sebagai pengajaran.

"Jika tidak boleh dibuang negeri, mungkin tindakan lain boleh dikenakan. Tetapi saya ingat undang-undang tidak benarkan kita lucut kewarganegaraan," katanya ketika ditanya mengenai cadangan supaya pasangan itu dilucut kewarganegaraan.

Pasangan itu sebelum ini dikecam ramai setelah memuat naik gambar mereka menikmati bak kut teh (sup tulang babi) berserta kapsyen yang menyentuh sensitiviti umat Islam di laman sosial Facebook.

No comments:

Post a Comment